PS4 - Pig torches no longer generate pigs


JP Chatt
  • Pending

Pig torches normally re-spawn pigs every fews days but the torches no longer do since update 206


Steps to Reproduce

Go to a world with a pig torch set piece

kill all the pigs

notice they do not respawn even after 50+ days



User Feedback


....

I noticed this on Klei-EU, almost 9 days without any pig respawn! Though I thought it could be a random who killed them! 

It could be a bug after all! 

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
.... .... ....

Ive spent several days away from the pig torches (very far off screen and even down in the caves) and come back to see that the pigs had yet to return

 

If it helps I did take additional actions in the area of the pig torches.

I was in a world that contains the pig torches with grass on the inside set piece.

I Dug out all the grass.

I planted 2 or 3 bunny hutches inside the set piece

then walled in the set piece

myself or the bunnies then killed all the pigs

they will not re-spawn even after 50+ days in the world

Edited by JP Chatt

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
....
On 3/15/2021 at 5:31 PM, zarklord_klei said:

Are you hanging around the pig torches, or are they far offscreen?

Issue persists in Update 208. even when far off screen for several days

 

 

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
....
12 minutes ago, JP Chatt said:

Issue persists in Update 208. even when far off screen for several days

Have you altered altered any world settings?

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
....
17 minutes ago, zarklord_klei said:

Have you altered altered any world settings?

I have altered a few. including bunny men and pigs setting to more. But once I experienced this issue I reverted those settings back to default.

I will try restoring all to default for several days and see if that fixes the issue.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
....
23 hours ago, zarklord_klei said:

Have you altered altered any world settings?

Issue persists even after resetting all World Settings to default.

The one exception was season duration (I currently have Autumn set to very long and Summer to Very Short)

These settings were set that way prior to the bug appear so I left those alone.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
....

I have a similar issue. 

I am playing Wurt and I built a few new Merm Flortifications, but they don't spawn any merm guards. It's autumn and merm king is alive. Weird thing is, the Merm Flortifications I built before the update, do still spawn merm guards and are only like 2 screens away from the new ones. 

Also hounds don't come out of their hound mounds unless you attack them. 

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
.... .... .... .... ....

I haven't forgotten about this; I've reproduced it and we're trying to figure out what's going wrong.

  • Thanks 2

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now