Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Please be aware that the content of this thread may be outdated and no longer applicable.

Magictwic

[Graphics] - Angry guard floor tiles

Recommended Posts

Magictwic    16

Bug Submission:

Category: Graphics
Platform: Mac
Issue Title: Angry guard floor tiles
Issue Description: I started a new game and there where a bunch of red squares around the elevator, the same kind as the guard alert area. Also, when playing the game, guards don't have their FOV indicators, but the little circle that appears when you are about to walk their still shows up. I am not sure if the second part is a bug or not, but if it is, it might have something to do with the first bit.
Steps to Reproduce: IDK, I started up a new game with deckard and internatonal, but I have done this before in the update and the angry guard squares didn't apearpost-478545-0-82383800-1415671589_thumb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rooks    26

Hmm, that looks like a rendering error on the floor panels -- they surely shouldn't be red judging from that screen shot.  We're looking into it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rooks    26

For those that have experienced this, does it usually only start occurring after playing awhile?  Has it occurred *during* a single a game, or only when starting a new game?  Does it ever go away after playing a while?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Magictwic    16

For those that have experienced this, does it usually only start occurring after playing awhile?  Has it occurred *during* a single a game, or only when starting a new game?  Does it ever go away after playing a while?

It happens every time I start a new game. BTW is the lack of guard sight thing a bug to, cuz that might be related.

Share this post


Link to post
Share on other sites
davepwsmith    0

It happens every time I play. As for whether it goes away, I've found it so difficult not to get shot with no guard sightline-cones available that I couldn't tell you! I'm racking my brains, but I had a saved game that I continued after the update and I *think* that the sightline-cones were still there in that game, but I can't be sure I'm afraid.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Magictwic    16

Alright, I am not sure if this is a glitch or not, but it has something to do with the floor panels so I thought I would mention it. Along with the random red boxes and lack of sight cones, I am also seeing a bunch of purple boxes on the floor. They are dark purple around the edges and fade in the middle of themselves. Like I said, I am not sure if this is part of the glitch or not, but I am desperate now. I haven't played in a few days and I think that I am going through withdrawal. Please Klei, SAVE MEEEEEE!!!!!! *melts into a puddle*

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sphingx    91

Is a fix to this bug going to make an appearance in tomorrow's update? Just asking, since it's nigh-impossible to play on a Mac with the random angry floor tilea everywhere except where they should be XD

Share this post


Link to post
Share on other sites
rooks    26

We hope so, but we haven't actually been able to reproduce the issue on our Macs in the office, so it's been a bit of guesswork at the moment.  Could somebody post their specs that is having this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sphingx    91

MacBook Pro 15-inch


Processor  2.4 GHz Intel Core i5


Memory  4 GB 1067 MHz DDR3


Graphics  NVIDIA GeForce GT 330M 256 MB


Software  OS X 10.9.2 (13C64)


 


I hope it helps!


Share this post


Link to post
Share on other sites
rooks    26

I am thinking the bug might be related to limited graphics memory.  Does anyone that's having this problem have >256MB?

 

I might have to provide you a way to run the game with smaller assets to test this, but this will require a bit of code work first.  Will get back to you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rooks    26

After the latest update, can you try the following:

 

In your Steam library, right-click (Control+click) Invisible, Inc. and choose 'Properties...'

In the Properties dialog under the General tab, click 'Set Launch Options...'

In the text box type: -GUI_COMPRESSED

 

Then play the game and let me know if anything is different.  If you're still having the same issue, if you could upload your invisibleinc.txt log file that would be great.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sphingx    91

I typed in the command in the set launch options field but still seeing the same problem. Attaching the logs, this is from a fresh game, my old save file corrupted from a separate bug  :(

 

 

 

invisibleinc.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
rooks    26

Hi Sphingx, it appears the version of the game you ran was prior to the hotfix we released yesterday evening, so it doesn't have the compressed GUI stuff.  Can you try one more time after receiving the latest update?  The version in the log should say: Build_Version: 118291.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sphingx    91

Okay, I tried my best to force it to update the build version. So far it is only giving me  v118290. I hope that's okay.

 

Reentered the launch command, but problem is still there. Here are the logs 

invisibleinc.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
rooks    26

Darn, I was hoping that the GUI compression might allow you to play without the problem, since the game was rendering correctly for you in a prior version, correct?

 

It looks like there are some driver warnings in the log however, so I'll see if I can pass that info on to our resident graphics expert.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Magictwic    16

We hope so, but we haven't actually been able to reproduce the issue on our Macs in the office, so it's been a bit of guesswork at the moment.  Could somebody post their specs that is having this issue?

OS X Yosemite version 10.10.1

 

MacBook Pro (13-inch, Mid 2009)

 

Processor 2.26 GHz Intel Core 2 Duo

 

Memory 2 GB 1067 MHz DDR3

 

Graphics NVIDIA GeForce 9400M 256 MB

Share this post


Link to post
Share on other sites
davepwsmith    0

My specs:

 

Macbook pro 13" mid-2010

 

2.4ghz core 2 duo

 

8 GB 1067 MHz DDR3

 

NVIDIA GeForce 320M 256 MB

 

Still have the same problem with -GUI_COMPRESSED

Share this post


Link to post
Share on other sites
Magictwic    16

I think I may of found something useful. When I am playing there are weird purple tiles that usually show up around guards. If this is a feature added in archive ghosts, It might have something to do with the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites