Jump to content

Why doesn't the game find my assets?


PerugiaFML

Recommended Posts

Today, and the other days, I've been working on a character mod; I finished its art and the code is also done, but when I activate the mod it crashes my game. I looked it up in documents/klei/donotstarve/log.txt and, apparently, that's the problem:

 

Load scripts/DLC001_prefab_files
...steam/steamapps/common/dont_starve/data/scripts/util.lua:276: Could not find an asset matching anim/flamez.zip in any of the search paths.
 
Now, my anim folder from my mod folder has flamez.zip in it. Literally, every single letter is in there.
Is that normal?
Link to comment
Share on other sites

 

Today, and the other days, I've been working on a character mod; I finished its art and the code is also done, but when I activate the mod it crashes my game. I looked it up in documents/klei/donotstarve/log.txt and, apparently, that's the problem:

 

Load scripts/DLC001_prefab_files
...steam/steamapps/common/dont_starve/data/scripts/util.lua:276: Could not find an asset matching anim/flamez.zip in any of the search paths.
 
Now, my anim folder from my mod folder has flamez.zip in it. Literally, every single letter is in there.
Is that normal?

 

 

is it all lower case?

you might have to post your mod for people to download to look at.

 

Link to comment
Share on other sites

Make sure you're using pure ASCII, not whatever regional language symbols. The game/modtools/everything is choking on special symbols (in filenames for pngs/animations too), also the lua files have to be pure text, if there are extra symbols it will complain even if your text editor doesn't show them. You can try to reopen in notepad and force save as txt, with encoding set to ANSI, see if that clears up the error.

Link to comment
Share on other sites

Thanks man, it solved my error! But it looks like there is another error. :/

 

scripts/playerdeaths.lua(79,1) PlayerDeaths loaded morgue 1133

scripts/playerprofile.lua(477,1) loaded profile

scripts/playerprofile.lua(541,1) bloom_enabled false

scripts/saveindex.lua(99,1) loaded saveindex

scripts/gamelogic.lua(1172,1) OnFilesLoaded()

scripts/gamelogic.lua(1161,1) OnUpdatePurchaseStateComplete

scripts/gamelogic.lua(111,1) FE assets already loaded

scripts/mods.lua(269,1) Mod: Flares (Flare2V) Registering prefabs

scripts/mods.lua(275,1) Mod: Flares (Flare2V)  Registering prefab file: prefabs/flamez

scripts/mods.lua(279,1) Mod: Flares (Flare2V)     flamez

scripts/mods.lua(292,1) Mod: Flares (Flare2V)  Registering default mod prefab

expected <


It crashes the game when I click "enable" and that's everything it says in logs.

Link to comment
Share on other sites

Here's the problematic mod! I used different mods and compared 'em, one which was created before RoG, then I searched for an updated one and then updated the mod (correctly, i suppose) and the images remained here. This is for who is confused about the art that's in there.

 

If you know what's wrong with the script, please tell me!

Problematic Mod.zip

Link to comment
Share on other sites

Sorry if I post in a short time, but I really want to find out what's wrong with it and editing won't really update the topic so it's known I uploaded the mod.

 

Useful Edit: Apparently, the error centers this:

 

 

scripts/modindex.lua(386,1) Could not load mod_config_data/modconfiguration_Charactersname

 

I replaced my character's name with Charactersname or whatever.

What does this mean?

Link to comment
Share on other sites

Sorry if I post in a short time, but I really want to find out what's wrong with it and editing won't really update the topic so it's known I uploaded the mod.

 

Useful Edit: Apparently, the error centers this:

 

 

scripts/modindex.lua(386,1) Could not load mod_config_data/modconfiguration_Charactersname

 

I replaced my character's name with Charactersname or whatever.

What does this mean?

 

That means that your mod does not have a modconfig. That's it. It's not an error if you aren't trying to allow in-game options.

 

Regarding the crash: why do you have a "repairabledescriptionfix.lua"-thing in your mod?

Link to comment
Share on other sites

It came with the second mod I downloaded for scripts. The thing is, the mod I downloaded worked, so I can't see why repairabledescriptionfix.lua would be a problem unlesss I edited it wrong.

The link for the mod I used as model is in modinfo.lua.

If mod_config it's not it, I don't know why it crashes the game when I enable the mod.

 

Does the mod crashes for you, by the way? It may be just me, but I don't think so.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Please be aware that the content of this thread may be outdated and no longer applicable.

×
×
  • Create New...