Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Please be aware that the content of this thread may be outdated and no longer applicable.

watermelen671

The Gorge Dropping Connection Quality?

Recommended Posts

watermelen671    19418

Is it just me, or is The Gorge constantly dropping connection on you guys too? I'm sitting right next to my modem, and my connection is fine outside of The Gorge.

mermthonk.png.8ae648562b0796c48493deba07b2d143.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Extant    315

The Gorge has had server issues since early on. I don't think it's a problem on your end but rather theirs.

Hopefully it acts well enough to be playable for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
watermelen671    19418
1 minute ago, Extant said:

The Gorge has had server issues since early on. I don't think it's a problem on your end but rather theirs.

Hopefully it acts well enough to be playable for you.

Grr...I guess we should've had more time to stress test it like in The Forge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Extant    315
Just now, watermelen671 said:

Grr...I guess we should've had more time to stress test it like in The Forge.

Aw. I wasn't around when The Forge was released, but from what I saw on YouTube, it looked very fun.

Sometimes I have issues starting up a server and get stuck on determining region, but it usually clears up after 5 or so minutes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
watermelen671    19418
Just now, Extant said:

Aw. I wasn't around when The Forge was released, but from what I saw on YouTube, it looked very fun.

Sometimes I have issues starting up a server and get stuck on determining region, but it usually clears up after 5 or so minutes.

When The Forge was in beta, it was our job to stretch the servers to it's absolute limit, and then stretch it some more. That's why you'd rarely see complaints about server issues over on The Forge page.

My issue is with the persistent rubberbanding, even with lag compensation turned off. And the absolute refusal on my character's side to do the actions I tell it to do. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Extant    315
Just now, watermelen671 said:

When The Forge was in beta, it was our job to stretch the servers to it's absolute limit, and then stretch it some more. That's why you'd rarely see complaints about server issues over on The Forge page.

My issue is with the persistent rubberbanding, even with lag compensation turned off. And the absolute refusal on my character's side to do the actions I tell it to do. 

Ah, yeah, it's definitely the servers' faults then. I ran into those issues as well a few times even when I was solo and hosting my own server.

They have attempted to remedy this problem a few times already, but I guess at peak traffic times, it'll be an issue still.

Share this post


Link to post
Share on other sites