Jump to content

Recommended Posts

you are making a pony for don't starve? :o

that's cool! I can't wait to get the mod :razz:

heh, actually I need to know much more about scripting to make my mod so it wont be very soon. But good to know that someone want it. :fat:

Edited by EmielRegis

Z tego co rozumiem ten kod w chwili wzięcia itemu do łapy zamienia mu animację z „na ziemii” na „trzymana w łapie”.  Następnie każe schować teksture „wolna ręka” i pokazać teksture „ręka trzymająca item”. Zgadłem?

Bingo :-)

Jeśli bym chciał zrobić postać z innym kształtem niż ludzki to musiałbym zmienić miejsce przyczepu animacji itemu.  Gdzieś musi być zapisana informacja gdzie dokłądnie  na animacji postaci dokleić animację „trzymana w łapie” itemu.

Konkretnie ustalasz położenie w samym przedmiocie (w animacji) ale fakt względem postaci - chociaz jak mówiłem postacie to nie mój konik. No i na tą chwile nie mam pomysłu gdzie tego szukać. Proponowałbym zacząc od plików actions.lua, inventory.lua, playercontroller.lua no i equippable.lua ale nie zdziwiłbym sie że konkretną pozycje animacji i tak masz w samej animacji...tak jak i z przedmiotami.

Marzy mi się mod z taką postacią:

1112kbq.jpg

Noooo to w takim wypadku faktycznie trzeba będzie przerabiać WSZYSTKIE przedmioty...no chyba że nadasz mu chociaż trochę humanoidalne kształty :-)

Edited by Kuloslav

Bingo :-)

Konkretnie ustalasz położenie w samym przedmiocie (w animacji) ale fakt względem postaci - chociaz jak mówiłem postacie to nie mój konik. No i na tą chwile nie mam pomysłu gdzie tego szukać. Proponowałbym zacząc od plików actions.lua, inventory.lua, playercontroller.lua no i equippable.lua ale nie zdziwiłbym sie że konkretną pozycje animacji i tak masz w samej animacji...tak jak i z przedmiotami.

Noooo to w takim wypadku faktycznie trzeba będzie przerabiać WSZYSTKIE przedmioty...no chyba że nadasz mu chociaż trochę humanoidalne kształty :-)

Cóż chyba najpierw się trochę podszkolę robiąc pomniejsze mody, poczytam te pliki o których wspomniałeś, a potem się zobaczy. Dzięki za rady.  A co do przerabiania przedmiotów: jeśli jest z nimi tak jak mówisz to wystarczyłoby im pozmieniać ten punkt przyczepu w animacji, a więc chyba niedużo roboty.

Cóż chyba najpierw się trochę podszkolę robiąc pomniejsze mody, poczytam te pliki o których wspomniałeś, a potem się zobaczy. Dzięki za rady.  A co do przerabiania przedmiotów: jeśli jest z nimi tak jak mówisz to wystarczyłoby im pozmieniać ten punkt przyczepu w animacji, a więc chyba niedużo roboty.

Za to bardzo upierdliwej ;) No nic życzę powodzenia.