(Closed) Error 'unexpected temperature' - Crash - Solidifying on vent- Build 208689 - save included


Baltostar
  • Pending

Game Revision: Build 208689
Uploaded Files: output_log.txt, Game Saves
Last error in output_log.txt: unexpected temperature
Cycles: 131 (Auto save, shows cycle 132 after game loads)
Colony Size: 7
Air Quality: Clean (O2/CO2)
Calories: 26,500  (40,000+ if plants harvested)
Colony Status: Very Stable, Plenty of water, Slime never used or mined, mined close to right edge of map with air, Condensing room with 9 Thermo Regulators. Condensing room with solids of multiple gasses, Pure water tank, No contaminated water tank s.All but medical researched (skipped, not useful), 1 Coal Gen, 1 Hydrogen Gen, 5 Manual Generators, 6 Electrologist.
Suspected Cause: I have a cold room to condense gasses to be solids. It has made a pile so when liquids are formed they formed on the vent. Liquid on the vent didn't crash the game however I think when condensed liquid on the wall that is touching the vent solidifies when solid space on tile is below the vent, it crashes the game.

Let me know if you need anything else. I'm going to go back a day and attempt to work around the issue by redesigning my cold room layout.

OxygenNotIncludedBug.zip


Steps to Reproduce
To reproduce: I have a save that crashes within 10 seconds after resuming time. It seems to happen on the left vent in the condensing room i have. In the cold room: Middle vent shows liquid, middle vent liquid disappears, liquid appears on left vent wall, Then the game crashes when I would expect the liquid effect to change on the left vent to update.


User Feedback


3 hours ago, AlexRou said:

Tried the thermal upgrade? I think its fixed there.

I bought the game on Thursday or Friday, logged 11 hours in it. Didn't realize the thermal upgrade was in the beta opt in. Time to start playing this game as if it were new ^^.

I don't mind if this ticket is closed, it was on an older version of the game and I can't easily confirm that it still exists in the update.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
On 3/18/2017 at 1:24 PM, AlexRou said:

The bug was that if you cool something to below absolute zero or < 0 kelvin it crash. 

Thank you for the details. I'm marking the thread as closed in the heading to save the developers some time in reviewing it.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now