Sign in to follow this  

Unwanted liquid transfer from Mech. Airlock


smartRodney
  • Branch: Live Branch Version: Windows Pending

Running a steam generator/volcano setup similar to Brothgar's setup. Using phosphorus gas in the chamber with the volcano to disperse heat to an enclosed area where steam is created. When the steam hits the desired temperature, the mechanized airlocks below open up, creating a vacuum and thus separating the two areas from heat transfer. Sometimes when the airlocks close and then open, liquid phosphorus glitches and comes in to the steam area. There isnt any liquid piping connecting the two areas and I'm running ~1500g/tile of phosphorus below at ~600oC and ~900g/tile of steam. Temp of phosphorus gas below is ~400-700oC and the thermo sensor is set to enable the airlocks to open when it gets above 125oC

phosphorus bug.png


Steps to Reproduce
Window tiles are diamond, automation wire is steel, mech airlocks are steel, conductive wire is steel, insulated tile is ceramic

Status: Pending

This issue has not been confirmed by a developer yet.


  Report Bug
Sign in to follow this  


User Feedback


....

It's a well known bug and signaled many times. ;)

When you close doors in this config, the gas in the upper part of the door sometimes can't merge with the gas below, and so it's relocated above the solid layer.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now