Sign in to follow this  

Game crashes at start


teknician
  • Branch: Live Branch Version: Windows Closed

I have not been able to play the game since the DLC was released.  When I try to launch the game, it crashes at load with this message:

Assert failed: subworlds/barren/LargeChasmStart (subworld) referenced a missing biome named biomes/Forest/Chasm

  at UnityEngine.Debug.LogError (System.Object message) [0x00000] in <b8388ffefd6046f8a7b4080349da72eb>:0 
  at Debug.LogError (System.Object obj) [0x00000] in <f30d3c85d1f64155aa0dc6c7adb0d1eb>:0 
  at Debug.Assert (System.Boolean condition, System.Object message) [0x00000] in <f30d3c85d1f64155aa0dc6c7adb0d1eb>:0 
  at DebugUtil.Assert (System.Boolean test, System.String message0, System.String message1, System.String message2) [0x00000] in <f30d3c85d1f64155aa0dc6c7adb0d1eb>:0 
  at ProcGen.SettingsCache.LoadSubworlds (System.Collections.Generic.List`1[T] subworlds, System.Collections.Generic.List`1[T] errors) [0x00000] in <f30d3c85d1f64155aa0dc6c7adb0d1eb>:0 
  at ProcGen.SettingsCache.LoadFiles (System.Collections.Generic.List`1[T] errors) [0x00000] in <f30d3c85d1f64155aa0dc6c7adb0d1eb>:0 
  at ProcGenGame.WorldGen.LoadSettings () [0x00000] in <1c58b1f98f5849baa9083bfd5185b144>:0 
  at LoadScreen.OnActivate () [0x00000] in <1c58b1f98f5849baa9083bfd5185b144>:0 
  at KScreen.Activate () [0x00000] in <f30d3c85d1f64155aa0dc6c7adb0d1eb>:0 
  at LoadScreen.ShowMigrationIfNecessary (System.Boolean fromMainMenu) [0x00000] in <1c58b1f98f5849baa9083bfd5185b144>:0 
  at MainMenu.OnSpawn () [0x00000] in <1c58b1f98f5849baa9083bfd5185b144>:0 
  at KMonoBehaviour.Spawn () [0x00000] in <f30d3c85d1f64155aa0dc6c7adb0d1eb>:0 
  at KMonoBehaviour.Start () [0x00000] in <f30d3c85d1f64155aa0dc6c7adb0d1eb>:0 

I have verified files via steam, completely reinstalled the game, turned off all mods, deleted the kplayerprefs, etc.


Steps to Reproduce

try to play the game which I own.

Sign in to follow this  


User Feedback


Sorry to hear that @teknician. Try the following steps:

  1. Browse the Local Files (right-click ONI -> Properties -> Local Files -> Browse Local Files)
  2. Go into the OxygenNotIncluded_Data folder and delete StreamingAssets
  3. Verify Integrity of Game Files (right-click ONI -> Properties -> Local Files -> Verify Integrity of Game Files)
  • Thanks 2

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now