Crash on Startup


Silentdarkness1
  • Branch: Live Branch Version: Windows Closed

When I try to start up ONI, the message about a black hole having eaten my game happens before I make it to the main menu for only a moment, then the Early Access screen shows up and the game CTDs on me.

Attatched is the Output log.

Spoiler

Initialize engine version: 2018.2.7f1 (4ebd28dd9664)
GfxDevice: creating device client; threaded=1
Direct3D:
    Version:  Direct3D 11.0 [level 11.1]
    Renderer: NVIDIA GeForce GTX 980 (ID=0x13c0)
    Vendor:   
    VRAM:     4053 MB
    Driver:   25.21.14.1634
Begin MonoManager ReloadAssembly
- Completed reload, in  0.205 seconds
<RI> Initializing input.
<RI> Input initialized.
<RI> Initialized touch support.
UnloadTime: 0.779757 ms
Starting up with a resolution of 1920x1080 @60hz (fullscreen: True)
Reapplying a resolution of 1920x1080 @60hz (fullscreen: True)
[ INFO  ] Development Build: Q1-299790
SYSTEM INFO:
    Platform=WindowsPlayer
    OSname=Windows 10  (10.0.0) 64bit
    OSversion=10.0.16299.0
    CPUmodel=B85-HD3 (Gigabyte Technology Co., Ltd.)
    CPUdeviceType=Desktop
    CPUarch=AMD64
    ProcBits=64
    CPUcount=8
    CPUtype=Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz
    SystemMemoryMegs=16337
    GPUgraphicsDeviceID=5056
    GPUname=NVIDIA GeForce GTX 980
    GPUgraphicsDeviceType=Direct3D11
    GPUgraphicsDeviceVendor=NVIDIA
    GPUgraphicsDeviceVendorID=4318
    GPUgraphicsDeviceVersion=Direct3D 11.0 [level 11.1]
    GPUmemoryMegs=4053
    GPUgraphicsMultiThreaded=False
    GPUgraphicsShaderLevel=50
    GPUmaxTextureSize=16384
    GPUnpotSupport=Full
    GPUsupportedRenderTargetCount=8
    GPUsupports2DArrayTextures=True
    GPUsupports3DTextures=True
    GPUsupportsComputeShaders=True
    GPUsupportsImageEffects=True
    GPUsupportsInstancing=True
    GPUsupportsRenderToCubemap=True
    GPUsupportsShadows=True
    GPUsupportsSparseTextures=True
    System Language=English
[= INFO =] Initializing Modloader v0.5.1b
[= INFO =] Data dir: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\OxygenNotIncluded\OxygenNotIncluded_Data
[= INFO =] RuntimePlatform: WindowsPlayer
[= INFO =] Path to mods is: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\OxygenNotIncluded\Mods
[= INFO =] Loading mod assemblies
[= INFO =] Loading DynamicBuildings, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
[= INFO =] Loading DynamicPlants, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
[= INFO =] Loading Mono.Cecil, Version=0.9.6.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=0738eb9f132ed756
[= INFO =] Loading ONI-Common, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
[= INFO =] Applying Harmony patches
[ INFO  ] [12/13/2018, 21:57:44.2965449] Loading: Mods\DynamicBuildings\Config\DynamicBuildingsState.json
[= INFO =] Calling OnLoad methods
[= INFO =] All mods successfully loaded!
Started ModLoader.dll
Localization.Initialize!
Initialize... Local mod localization
 ->  C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/OxygenNotIncluded/OxygenNotIncluded_Data/StreamingAssets\Mods/strings.po
[ INFO  ] Logged into Steam with ID:76561198004390046, NAME:Sirus.exe
[ INFO  ] [Account] Requesting auth ticket from Steam
[ INFO  ] [Account] Got login for user KU_OXAAzpFp
Error in: GameAssets(Clone).Assets.OnPrefabInit
System.MissingFieldException: Field '.Refinery.duplicantOperated' not found.
at (wrapper dynamic-method) GlassForgeConfig.ConfigureBuildingTemplate_Patch1 (object,UnityEngine.GameObject,Tag) <0x00925>
at BuildingConfigManager.RegisterBuilding (IBuildingConfig) <0x0023f>
at GeneratedBuildings.LoadGeneratedBuildings (System.Collections.Generic.List`1<System.Type>) <0x0024f>
at LegacyModMain.LoadBuildings (System.Collections.Generic.List`1<System.Type>) <0x000c4>
at LegacyModMain.Load () <0x0013a>
at Assets.CreatePrefabs () <0x00018>
at Assets.OnPrefabInit () <0x00d51>
at KMonoBehaviour.InitializeComponent () <0x0018d>

 
(Filename: C:\buildslave\unity\build\Runtime/Export/Debug.bindings.h Line: 43)

Unloading 5 Unused Serialized files (Serialized files now loaded: 0)

Unloading 523 unused Assets to reduce memory usage. Loaded Objects now: 19580.
Total: 49.770178 ms (FindLiveObjects: 2.570775 ms CreateObjectMapping: 1.544118 ms MarkObjects: 44.775170 ms  DeleteObjects: 0.879543 ms)

Unloading 3 Unused Serialized files (Serialized files now loaded: 0)
UnloadTime: 5.929290 ms

Unloading 2 unused Assets to reduce memory usage. Loaded Objects now: 20680.
Total: 48.734398 ms (FindLiveObjects: 2.676548 ms CreateObjectMapping: 1.508766 ms MarkObjects: 44.506888 ms  DeleteObjects: 0.041910 ms)

[ INFO  ] -- MAIN MENU -- 
[ INFO  ] Initialising UGC Service
Setting up 2 worker threads for Enlighten.
  Thread -> id: 97d0 -> priority: 1 
  Thread -> id: 947c -> priority: 1 
 

For further clarification, I already tried deleting my save folder, reinstalling ONI multiple times and even restarting the computer. Nothing's been able to fix it.


Steps to Reproduce
-Attempt to start up Oxygen Not Included


User Feedback


....then I seem to be having a slight problem. I uninstalled ONI, wiped the folder, scoured my PC and reinstalled from scratch, and yet it's still modded? Is there some folder I forgot about?

EDIT: ...Nevermind. I see the problem now. Apparently, Steam decided not to actually delete everything like it was supposed to. Ok, it's fixed now.

Edited by Silentdarkness1
  • Like 1

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now