Sign in to follow this  

Network Performance Degradation


davikr
  • Pending

I'm used to playing in an overseas server hosted by my friend (average ping would be around 100-120ms), and I've noticed lately that my network performance seems to have worsened when compared to what I'm used to from months ago, so, some updates ago. I can't test with an older version, because there's no accessible Beta branch which allows for downgrading, but this issue does not seem to apply to any other service. It also seems to get worse when there are a lot of entities on screen (like what happens when there's an earthquake).

I'll also get icons on the upper left of the screen notifying me that I have a bad connection, and with too many entities, it'll entirely "cut out" and I'll be stuck walking in place.

As a clarification, I've tried in more than one server, including an official Klei one.


Steps to Reproduce

1. Join a server with higher ping (in my experience, over 100ms)

2. Play the game

Sign in to follow this  


User Feedback


It looks like the issue is more or less resolved by lowering tickrate. My friend was hosting at 30 tickrate. Disabling all the mods seems to help, too. Is there any way to benchmark what mods could be making the situation worse?

Edited by davikr

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now