Sign in to follow this  

Moonstorm event not showing up


Pep61
  • Pending

After this current hotfix , the moonstorm event is not available, not showing up in any way.

checking the alters, to make sure they were socketed , but the problem remains.

1049035615_2021-05-06(1).thumb.png.9f043e2cb7bcab870c1d0228b87498f0.png

 

2021-05-06.png


Steps to Reproduce

-Rolled back while inside the moonstorm 

-got stuck on loading screen for 5 minutes

Main menu 

closed the game 

 

updated the game, and rejoined the server and moostorm was gone

  • Like 1
  • Wavey 1
Sign in to follow this  


User Feedback


I have seen a problem like this. I have also experienced it as well. For some reason, upon relogging into your server, the storm disappears. In order to bring it back you have to hammer down all three altars and rebuild them. That should do the trick.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
On 5/9/2021 at 6:32 AM, thegreatJash said:

I have seen a problem like this. I have also experienced it as well. For some reason, upon relogging into your server, the storm disappears. In order to bring it back you have to hammer down all three altars and rebuild them. That should do the trick.

but is it really possible to take the altars out of the fissures?

Also, yes, can confirm. The moonstorm is nowhere to be seen.
Refer to these images:

20210510184000_1.thumb.jpg.b0372803cb39c8491ebc7a872ed4f128.jpg

20210510184006_1.thumb.jpg.ea7d3c9352bc2323014e410ff70f0bed.jpg

 

And no, hammering the altars after they've been assembled is just a futile attempt. Broke 1 hammer completely.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
1 hour ago, Baguettes said:

but is it really possible to take the altars out of the fissures?

Also, yes, can confirm. The moonstorm is nowhere to be seen.
Refer to these images:

20210510184000_1.thumb.jpg.b0372803cb39c8491ebc7a872ed4f128.jpg

20210510184006_1.thumb.jpg.ea7d3c9352bc2323014e410ff70f0bed.jpg

 

And no, hammering the altars after they've been assembled is just a futile attempt. Broke 1 hammer completely.

Strange. When it happened to me the mysterious energy wasn't even there and I was able to hammer them. This bug seems pretty common, so I would expect Klei to patch it soon.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

It would be helpful if someone could post their save file that is a world in this state, where the Mysterious Energy is present, but no moonstorm is.

  • Thanks 1

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
1 hour ago, Jason said:

It would be helpful if someone could post their save file that is a world in this state, where the Mysterious Energy is present, but no moonstorm is.

Sorry; that is not my server...

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Had the same issue after a rollback, mysterious energy was there but moonstorm had disappeared.

Could not hammer down the altars, we were getting shocked.

Only solution was to remove one altar with commands, spawn the parts again and socket it.

However after some testing it can't be reproduced again no matter how much we tried.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
14 hours ago, Jason said:

It would be helpful if someone could post their save file that is a world in this state, where the Mysterious Energy is present, but no moonstorm is.

How do i do that ?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Thanks matheusferrari1, though what we need is the "Cluster_#" folder. Each savegame on your list will be one, like the first one will be "Cluster_1".

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now