toasterbathbomb

Game crashing for unknown reason (mod)

Recommended Posts

I changed the names_[character].png to match my friends character name, and i converted it to a .tex file and everything, but now every time i hover over the character in the select screen, the game instantly crashes, leaving this error in the log:
image.thumb.png.94a3c6a214c0318b0f51de8d378b07d5.png

the notes file in the template says to do the following:
image.thumb.png.2fc5ced4659219dfbe99b7b25b003cbd.png

i do this, and the game still crashes and I dont know why.

i've attached  the mod, and if anyone knows whats wrong and how to fix it, please let me know
mod.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lumina    2,089
14 minutes ago, toasterbathbomb said:

i've attached  the mod, and if anyone knows whats wrong and how to fix it, please let me know

For the bigportrait, this is the note i found :

Quote

The contents of this folder are converted by the autocompiler. If you wish to do this manually using TEXTool instead, don't use the png provided, and export a new png from the tex first.

V1.2.1
After compiling [character]_none.png, open [character]_none.xml in a text editor.
Change the Element name to "[character]_none_oval.tex". (Do not change the Texture filename)

Example:
<Atlas>
    <Texture filename="toasty_none.tex" />
    <Elements>
        <Element name="toasty_none_oval.tex" u1="0.0009765625" u2="0.9580078125" v1="0.30908203125" v2="0.99951171875" />
    </Elements>
</Atlas>

So are you sure you didn't mixed the notes somehow and followed the note for another image instead of the one for bigportrait ?

Try to have :

<Atlas><Texture filename="toasty_none.tex" /><Elements><Element name="toasty_none_oval.tex" u1="0.0009765625" u2="0.9580078125" v1="0.30908203125" v2="0.99951171875" /></Elements></Atlas>

Instead of :

<Atlas><Texture filename="toasty_none.tex" /><Elements><Element name="names_toasty.tex" u1="0.0009765625" u2="0.9580078125" v1="0.30908203125" v2="0.99951171875" /></Elements></Atlas>

And see if it's better ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lumina    2,089
14 minutes ago, toasterbathbomb said:

it instantly crashed again.

Are you sure you changed it to the right thing? Because i tested and obtain still a crash but for another reason, linked to the dimension of names_toasty.tex

Which i solved by using an image of 1024*512 (too big but at least no crash).

So ensure the name is :

<Atlas><Texture filename="toasty_none.tex" /><Elements><Element name="toasty_none_oval.tex" u1="0.0009765625" u2="0.9580078125" v1="0.30908203125" v2="0.99951171875" /></Elements></Atlas>

In bigportraits/toasty_none.xml

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Lumina said:

So ensure the name is :


<Atlas><Texture filename="toasty_none.tex" /><Elements><Element name="toasty_none_oval.tex" u1="0.0009765625" u2="0.9580078125" v1="0.30908203125" v2="0.99951171875" /></Elements></Atlas>

In bigportraits/toasty_none.xml

ugly screaming

image.thumb.png.4240bc48bd96fc1432a96a6686bfa2ae.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lumina    2,089
33 minutes ago, toasterbathbomb said:

ugly screaming

I must admit, this is strange. Problem with the workshop mod not up to date ?

Try this :

extended sample character-DST.zip

But if it doesn't work either i don't have any clue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lumina    2,089
Just now, toasterbathbomb said:

what is this?

Your mod in a .zip, in a version that works for me and should, hopefully, works for you too.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Lumina said:

Your mod in a .zip, in a version that works for me and should, hopefully, works for you too.

an instant crash as soon as i hover over the mods icon, with the same error. i have no idea whats wrong with it

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lumina    2,089

Well, i'm clueless. I managed to spawn in game fine with your custom character, so no idea of why you can't.

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, Lumina said:

Well, i'm clueless. I managed to spawn in game fine with your custom character, so no idea of why you can't.

Legit just gonna remake the mod at this point lol

Thanks for your help though!

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Lumina said:

Well, i'm clueless. I managed to spawn in game fine with your custom character, so no idea of why you can't.

Ok i remade the mod and used the .tex and the .xml you sent, and i have no idea what you did but it made both the name AND the bigportrait appear, how did you do that?

I've had a weird problem before where the bigportrait wont appear, and you somehow fixed it? what did you do?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Lumina said:

I just named it as the note said to name it.

Ok, i followed your instructions for another mod of mine, and i got the crash linked to the size of the names_jock.tex file, so i changed it to the dimensions you changed it to, but it went back to crashing with the same error the toasty mod used to have. Do you know why? my bigportraits file has the correct element name, but it still says it has problems.

image.thumb.png.2d50c90c416f1fa0ceb90f00171ef9e1.png

7 minutes ago, toasterbathbomb said:

Ok, i followed your instructions for another mod of mine, and i got the crash linked to the size of the names_jock.tex file, so i changed it to the dimensions you changed it to, but it went back to crashing with the same error the toasty mod used to have. Do you know why? my bigportraits file has the correct element name, but it still says it has problems.

image.thumb.png.2d50c90c416f1fa0ceb90f00171ef9e1.png

Uhp nevermind, i fixed it! Thank you so much for your help, i really appreciate it!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Lumina said:

I just named it as the note said to name it.

I apologise, this mod has so many problems popping up for no reason. Do you have an easier way i can get ahold of you, maybe a discord account?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lumina    2,089

I prefer not : helping for mod could become tiring quickly for me. Forums allow other peoples to help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Lumina said:

I prefer not : helping for mod could become tiring quickly for me. Forums allow other peoples to help.

Understandable. I got this error after updating the bigportrait when it was perfectly functional before, do you know why?

image.thumb.png.238d5ec2a419f2bf4eefe39dd8ec1bb7.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ultroman    24

It tells you the problem. Your texture dimensions aren't a power of 2. The height and width of your textures MUST be a number in the power of 2 sequence. That means:

2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, 4096...etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now