Sign in to follow this  
Tom_Suke

[Performance] Definite lag in game after recent build/update

Recommended Posts

Tom_Suke    15

Bug Submission

Please choose a category

[Performance]

Platform

  • Chrome

Version Number

70481

Issue title

Definite lag in game after recent build/update

Steps to reproduce

Start the game, new game or new world, voila.

Describe your issue

So this morning I was playing, it was all fine and dandy, then I headed off to work. I just got back a few hours ago, and noticed there was a new update, was like oh cool, maps, but when I started to play-there was a definite lag. It usually takes seconds for my character to pick a sapling, or to even walk to it-there was a definitely slow lag in walk and everything-even the animals, such as the birds. Of course everything is still even within itself-everything is equally slow so that it's not like I'm dying, but this general lag is.......annoying.

I'm pretty patient but I was wondering if it was just me or anything like that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kevin    2043

Interesting. Can you give us a dxdiag, as well as a general sense of your update/render times as reported by the debug text that comes up when you press backspace in-game?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tom_Suke    15

-blink- Alright, I'm far more of a noob than I thought, how do I give a dxdiag...?

Oh and would like to add that when I drop traps, the birds eat the seeds and fly off.

edit: I just did the backspace and took a screenshot if that made it any easier....?

Derp

And to add further noob-ism to this, the numbers in the upper right are sporadically changing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tom_Suke    15

Don't know how to do a dx diag, Guess I'm too noobish haha, but I took a screenshot of it:

derp

My post vanished so reposting.

edit: Also, the numbers in the upper right are sporadically changing, also noticed that birds aren't catching in traps, they just eat the seeds and fly away when I approach.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JLK    50

If you do start/run and type "dxdiag" into the dialog that pops up, I find that to be the easiest way. What you'll want to do after that is hit the button that says "safe all information" and attach that to a message here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mehtarlam    10

Bug Submission

Please choose a category

[Performance]

Platform

  • Chrome

Version Number

70481

Issue title

Definite lag in game after recent build/update

Steps to reproduce

Start the game, new game or new world, voila.

Describe your issue

So this morning I was playing, it was all fine and dandy, then I headed off to work. I just got back a few hours ago, and noticed there was a new update, was like oh cool, maps, but when I started to play-there was a definite lag. It usually takes seconds for my character to pick a sapling, or to even walk to it-there was a definitely slow lag in walk and everything-even the animals, such as the birds. Of course everything is still even within itself-everything is equally slow so that it's not like I'm dying, but this general lag is.......annoying.

I'm pretty patient but I was wondering if it was just me or anything like that?

Exact same thing for me with Chrome. My system specs are about the same as OP's with the exception that I run Vista. The lag is unplayable with sound files also lagging. The game appears to be moving at about 50% normal speed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tom_Suke    15

Hmn, my music doesn't seem to be lagging.

Oh dear lord, I'm having game withdrawl XD I'll see if I can use steam, haha...or would the files be different?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tom_Suke    15

Mnyea, I tried to make do with it if only to see if the research reset was fixed-that was fixed, but it's been three days since I've 'really' played, no fun when you're immensely slow, not to mention when your research is set back to zero :/

Oh well, I'm sure the admins will fix it Soon as they figure out the problem. It's probably the beta switch.

It's the withdrawls we need to survive XD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this