Recommended Posts

Hey all,



My base is getting hot so I'm trying to get a cooling loop set up, if I babysit it I can get it to kind of work but it won't work unattended.

Doing some testing in sandbox mode.

 

I have an aquatuner in some oil being fed from a liquid pump. 

The liquid pipe thermal sensor settings are for 25c which is connected to a liquid shutoff, but the loop locks up before it can get to the target temperature.

 

Any tips?

20190911185838_1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nitroturtle    583

I'm not really sure how to help, because I don't quite understand what you're trying to accomplish.  I will however point out that you have some issues with your pipe flow in that screenshot.  You need to add some bridges to help direct flow properly.

What is the purpose of the output from the cooling loop?  What exactly are you trying to do?  If you explain that I can try to help further.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Nitroturtle said:

I'm not really sure how to help, because I don't quite understand what you're trying to accomplish.  I will however point out that you have some issues with your pipe flow in that screenshot.  You need to add some bridges to help direct flow properly.

What is the purpose of the output from the cooling loop?  What exactly are you trying to do?  If you explain that I can try to help further.

the purpose is for base cooling and oxygen generation, all of my water is above 30-40 degrees so my air is getting pretty warm all over.

 

5 hours ago, BLACKBERREST3 said:

These might help you. 

 

thanks will check these out tonight

Share this post


Link to post
Share on other sites
0xFADE    449

You've got to understand bridge mechanics.

You need a bridge from your source to the loop(instead of connecting the source directly) to stop it from seizing up.  With the bridge it will only add liquid if there is an empty spot.

Edited by 0xFADE
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Xuhybrid    252

New liquid going into the loop needs to have lower priority. This means having a bridge onto the loop to fill gaps after liquid leaves.

Edited by Xuhybrid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now