Sign in to follow this  
Sebastiangperez

Lag on every end o cycle

Recommended Posts

Every time the cycle ends there is a long lag on the game , another problem is if you got stuck in this lag using maybe the dig tool , i mean keep the mouse down , automatically it will fill the entire section of the map with dig duties ... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lifegrow    1,519
5 minutes ago, Sebastiangperez said:

Every time the cycle ends there is a long lag on the game , another problem is if you got stuck in this lag using maybe the dig tool , i mean keep the mouse down , automatically it will fill the entire section of the map with dig duties ... 

 

These are well documented problems on the forums.

One thing you can do is change the auto save frequency in the options. It's what we commonly call cycle lag - it's a brief pause where the game auto saves and dumps reports etc. Sucks, but we all have it. Sadly it will only get worse - later in the game (i.e. 1500+ cycles) you can be looking at a 10 second pause.

Edited by Lifegrow

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Lifegrow said:

These are well documented problems on the forums.

One thing you can do is change the auto save frequency in the options. It's what we commonly call cycle lag - it's a brief pause where the game auto saves and dumps reports etc. Sucks, but we all have it. Sadly it will only get worse - later in the game (i.e. 1500+ cycles) you can be looking at a 10 second pause.

Ok i will change that .

Share this post


Link to post
Share on other sites
zOldBulldog    15

I hope they will eventually fix that.  Very few games have that problem.  Not even memory and disk hogs like Factorio do.  It is probably just a matter of development priorities.  I trust they'll eventually get to it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
badgamer123    100
12 hours ago, Lifegrow said:

These are well documented problems on the forums.

One thing you can do is change the auto save frequency in the options. It's what we commonly call cycle lag - it's a brief pause where the game auto saves and dumps reports etc. Sucks, but we all have it. Sadly it will only get worse - later in the game (i.e. 1500+ cycles) you can be looking at a 10 second pause.

i just change into 10 cycle,less lag.there was a no report log mod which work great....but no one making a new one so it might get bugged out at some point

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Sebastiangperez said:

another problem is if you got stuck in this lag using maybe the dig tool , i mean keep the mouse down , automatically it will fill the entire section of the map with dig duties ... 

Yup. Same here. Thing is even if we lengthen the save cycle the same thing is going to happen.

I have drawn all sorts of steps clear across the map when it does this (with building tools)... i now have to check.. because there were times I didn't notice.  The save lag has always been there all through beta.. the new lag even with dig/build tools is new for me.

Edited by strawberrygirl

Share this post


Link to post
Share on other sites

I noticed a bug , when you construct a water filter without connecting any power , shows that you must select what to filter ,but .. when you conect the power , automatically set up as NONE and **** YOU FILTER.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this