Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Please be aware that the content of this thread may be outdated and no longer applicable.

Recommended Posts

I don't even know if people are still working on this, but I finished version 2 of the extractor. Ideally, I would've had it out about a week ago, but that didn't pan out. Here it is: https://github.com/MadDoctor5813/KWADExtractorV2/releases/tag/v2

 

@Asphyxiator, your dream has finally come true, as the extractor now extracts sound as .wav files.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MadDoctor5813

 

Downloaded your program and gave it a shot. It extracted .fsb files into a folder called "extracted". It then tried to process the files but the application crashed. I was left with a folder called "processed" that had an empty "sound" folder inside it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Shirsh    129

I get sounds, and some pics, but had:

"System.IO.FileNotFoundException:" about an can't load "Magick.NET-AnyCpu, version=7.0.0.0 , Culture=neutral, PublicKeyToken=...

have no idea what is it, but will download ._.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Shirsh    129
Such a stupid and un-attentive person was I all that time eh? >_<

It' was easy as hell to find him long ago if I only paid attention!

 

post-448854-0-74886000-1433457611_thumb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Shirsh    129

Unfortunately, I don't think his character had an anim when I checked. I'll look into the issue, I probably forgot to package a library.

All we need to get him back is proper names of his files. His animated portrait always was easiest to access, but his body assets were named as Tony's at early early access days, that was a problem for me, I just did  overlook "engineer" folder when was searching before. Now, to check is he have some missing sprites problems or not...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Shirsh,

Woo, Pedler! I will admit, I wasn't around long enough to ever hear of him, but the very fact that it went through properly give assurance that I did something right. How exactly did you fix that exception?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Shirsh    129

Now I'm in desperate need in understanding , how to put .png inside .kwad

I trying to pack default.png (which was with kwad builder by default) with builder but game shows either empty space instead of image, either emmm, string of white alphabet letters =/

I want to finish with Pedler's stuff and upload codes for it, so you see it yourself

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried just running it again? This program does suck up a lot of memory sometimes, and that exception you're seeing could be an OutOfMemory exception. If not, then can you show me the whole error, because the stack trace it shows right now is a little unhelpful.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HumanKirby    55

@MadDoctor5813 Is it normal that the image files are weirdly colored, or is it an error from the extractor. 

 

 

Also, @Arc , is there any possiblity that we can get an 32 bit builder? Or is someone here willing to write an 32 bit builder?

Share this post


Link to post
Share on other sites
HumanKirby    55

Now we have to find out how they add the color to be finnaly able to add our own work in it.

 

Also, thank you MadDoctor for your work, this should make modding with new animation/images possible

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odds are, the answer is in the .mdl files. When you draw vertexes in OpenGL, you can specifiy a colour that goes with each vertex. Each color is uniformly blended across the entire shape, and the result is multiplied with whatever color is in the texture, which creates the final color. This acts as kind of a tint, which would explain the discolouration. And thanks. This is the first time I've released software to the public, and I'm glad it's going so well. Except for SonicGarbage, whose case confuses me. I'm not really sure what's happening there. Hopefully he sends the whole error message soon, because it's kind of eating at my mind.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Shirsh    129

Well, if you repack and load them back into the game, they work.

I can't make them work >_<

I just rename original files and repack them, but they not showing in game (so it's not problem of .png saved with wrong options, yet), maybe it asks for proper build.lua commands? 

Also I can't unpack repacked kwads, ie can, but without processed files, that also make me think about build.lua.

I didn't change anything in it beside of names of source and output folders.

Also tried to channel-swap path to put it in too, for test:

post-448854-0-38630500-1433522586.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arc    7

@MadDoctor5813 Is it normal that the image files are weirdly colored, or is it an error from the extractor. 

 

 

Also, @Arc , is there any possiblity that we can get an 32 bit builder? Or is someone here willing to write an 32 bit builder?

 

Here is a windows 32 bit exe. builder-win32.zip

 

Because of the way I made builder, it caches lots of stuff to memory, so our in studio builds would always go over the 3GB memory limit. I haven't actually run builder in 32 bit mode for a while now, so no guarantee that it will function correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites